Täydennämme uuden verkkokauppamme valikoimaa jatkuvasti!

Oikean koon valinta

Kenkiä ostaessasi, mittaa jalkasi ja tarkista kokotaulukosta kenkien koko. Eri mallit ovat eri kokoisia keskenään, joten on aina hyvä tarkistaa kengän pituus. Näin saat varmimmin oikean kokoiset kengät! Lue tästä ohjeet koon mittaamiseen.

Kengän koon mittaaminen

  • Aseta mitta lattialle seinää vasten
  • Aseta jalka mitan päälle, kantapää seinää vasten
  • Ota mitta suuremman jalan ja pisimmän varpaan mukaan, sukat jalassa
  • Lisää saatuun mittaan käyntivara noin 1-1,5cm, sandaaleihin ja avokkaisiin riittää noin 0,5cm
  • Kokonumeroiden välinen ero on noin 8mm ja puolikkaan koon noin 4mm

Kokotaulukko

Kokotaulukko on suuntaa antava, koot vaihtelevat hieman merkistä ja mallista riippuen. Löydät tarkemmat koot kenkäkohtaisesti tuotesivuilta.

Kengän laajuuden valinta

Kenkien lestien laajuudet merkitään yleensä kirjaimin. G-lesti luokitellaan yleensä normaaliksi, aakkosia eteenpäin mennessä laajuus kasvaa, esimerkiksi K-lesti on laaja. Lestin laajuus ei kuitenkaan kerro kärjen mallista, vaan se kertoo kengän laajuuden päkiän kohdalta. Kärjen mallin näet parhaiten tuotekuvista.

Huomioi koon valinnassa, millaisia sukkia käytät. Paksumpaa sukkaa käyttäessäsi, valitsethan laajemman tai hieman isomman koon. Yksilölliset tukipohjalliset vievät myös tilaa kengän laajuudesta.

Myymälässä pystymme auttamaan henkilökohtaisesti oikean koon ja mallin valinnassa, mutta jos kaipaat apua verkkokaupan kautta ostettaessa, otathan yhteyttä sähköpostilla jalkineliike@jalkineliike.fi tai puhelimitse
044 025 1122
. Vastaamme liikkeen aukioloaikoina.

Kengän käyttötarkoitus

Mieti kenkien käyttötarkoitus, tuleeko kenkä arkikäyttöön, lenkille metsään vai teatterikengäksi. Liikutko vai istutko työssäsi? Kaipaatko kotikengiltä tukea vai lämpöä? Ajatuksesi käyttötarkoituksesta helpottaa kenkien valintaa laajasta valikoimastamme.

Lahjakortti